Funcționari din primăria Slatina, judecați pentru achiziții de 4 ori mai scumpe

Data:

spot_img

Patru funcționari publici din cadrul primăriei Slatina au fost trimiși în judecată de DNA după ce au achiziționat în timpul pandemiei de Covid-19 materiale sanitare de 4 ori mai scumpe. Primăria, condusă de Emil Constantin Moț, nu s-a constituit parte civilă. Moț este fiul fostei judecătoare Sofia Mariana Moț, în prezent președinte de Secție în Consiliul Legislativ din Parlament.

Potrivit DNA, în aprilie 2020, în contextul pandemiei de Covid 19, Narcisa Ionela Ionescu, director al Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) din cadrul Primăriei Slatina, ar fi încheiat cu S.C. Solutions Line S.R.L un acord cadru și două contracte subsecvente, ce ar fi avut ca finalitate achiziționarea de către Direcția Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Slatina, județul Olt, la prețuri supraevaluate (și de patru ori), a unor materiale sanitare.
Ca urmare a acestor demersuri ar fi fost creat un prejudiciu Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) Slatina în sumă totală de 2.555.386 lei.

Delegare cu intenție

Achizițiile au fost posibile în contextul în care la data de 02 aprilie 2020, atribuțiile de încheiere a contractelor au fost delegate de Primăria municipiului Slatina Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) în condițiile în care în subordinea Consiliului Local funcționa deja un serviciu specializat în achiziții publice.

Mai mult, înregistrarea electronică a documentelor privind relația cu S.C. Solutions Line S.R.L ar fi suferit modificări atât în sensul antedatării cât și al postdatării documentelor ce atestau pașii de parcurgere a procedurii de achiziție,
În plus, cererea D.A.P. Slatina s-ar fi bazat în totalitate pe oferta depusă de S.C. Solutions Line S.R.L. care ar fi fost înregistrată la instituția publică, înaintea întocmirii de către funcționarii publici a referatului privind alegerea procedurii de achiziție a produselor sanitare. Mai mult, conținutul ofertei respective ar fi fost copiat în integralitate, cu tot cu greșelile de ortografie, în cuprinsul strategiei de contractare și al caietului de sarcini.

Ceilalți funcționari trimiși în judecată sunt Angelica Drejoi, Mihaela Oporanu și Silvia Avram.

Primăria lui Moț nu vede prejudiciul

Instituția nu s-a constituit parte civilă în cauză. Instituția este condusă de Emil Constantin Moț, fiul fostei judecătoare de la Curtea de Apel Craiova Sofia Mariana Moț.

În prezent, fosta judecătoare este președinte de Secție în Consiliul Legislativ din Parlament și cumulează pensia cu salariu la stat.

Pensia fostei judecătoare pe anul trecut a fost de 273.000 de lei, adică 4.500 de euro, la care se adaugă salariul de 116.000 de lei pe an, adică alți 2.000 de euro pe lună.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...

Plângere la DNA împotriva lui Ciolacu pentru că nu a declarat zborurile la Monaco

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a anunțat că a depus...