Fundația Romanian Business School derulează în perioada iunie-noiembrie 2024,  proiectul Cei 3 ”C”: Creator, carte, cititor, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

Data:

spot_img

Scopul proiectului Cei trei C – Creator, carte, cititor este crearea și promovarea de bune practici, acțiuni integrate, în orașele Giurgiu, Alexandria, Slatina și zonele limitrofe, care au în centru capacitatea bibliotecilor de promovare a lecturii și creației literare în comunitate.

Evenimentele de lansare se vor desfășura la bibliotecile partenere: Biblioteca Județeană  “I.A. Bassarabescu” (3 iulie), Biblioteca Județeană “Marin Preda” (9 iulie) și Biblioteca Județeană “Ion Minulescu” (11 iulie) și vor prilejui o întâlnire între echipa de implementare a proiectului, formatori, poeți, artiști implicați în proiect și publicul local.

Dotarea și calitatea serviciilor acestor biblioteci arată potențialul bibliotecilor și a oamenilor de cultură din aceste instituții, o resursă valoroasă în aplicarea modelului propus de Fundația Romanian Business School.

În cadrul proiectului vor fi organizate ateliere de creație pentru tineri și ateliere de marketing cultural pentru scriitori, evenimente literare de tip cafenea literară și un spectacol participativ de lectură publică din creații proprii, rostire poetică  și muzică originală inspirată de texte poetice clasice și contemporane.

În proiect vor fi implicați actori, muzicieni, scriitori consacrați și tinerii beneficiari ai atelierelor din proiect

Un flashmob antrenant se va derula pe străzile orașului și  va promova ideea de acces  la cultura de calitate prin relația permanentă și autentică între creatori și cititori, prin intermediul cărții și al instituțiilor care o promovează și o aduc în comunitate.

Proiectul va genera produse culturale de calitate, o carte digitală, un album printat în care vor fi promovați tinerii participanți la proiect, 15 bloguri de promovare a creațiilor tinerilor poeți locali și un material video cu spectacolul de muzică și poezie care va fi prezentat la finalul proiectului.

Proiectul răspunde unei nevoi urgente de conectare a  noii generații cu universul complex al cărții, creației poetice și lecturii, prin abordări integrate, interactive, intergeneraționale și inspiraționale

Promovarea prin forme atractive a culturii scrise, a dragostei de lectură și de creație literară, în special de poezie, este un exercițiu  transformator de înțelegere a sensului unui mesaj, mai ales în situația actuală a unui analfabetism funcțional în creștere.

Limbajul poeziei se adresează nu doar gândirii creative, dar și registrelor emoționale atât ale creatorilor, cât și ale cititorilor, ceea ce justifică alegerea limbajului poetic ca mesager pentru generațiile actuale care au nevoie de dezvoltarea inteligenței emoționale, a empatiei, a sensibilității față de  diversitatea gusturilor și experiențelor culturale, a înțelegerii valorii umaniste a culturii.

Activitățile proiectului pot fi urmărite pe pagina de facebook a proiectului, https://www.facebook.com/creatorcartecititor/, pe pagina de facebook Romanian Business School, Foundation, https://www.facebook.com/romanianbusinessschool, precum și pe website-ul https://www.creatorcartecititor.ro 

Înscrierile la atelierele din cadrul proiectului se fac pe paginile amintite sau la adresa de email: romanian.business.school@gmail.com

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related