Gabriel Dinu, artistul care realizează opere de artă din fier vechi | Express de Banat

Data:

spot_img

Gabriel Dinu, artistul care realizează opere de artă din fier vechi. Concurentul de la „Românii au talent” oferă o nouă viață materialelor reciclabile.

Ei, bine, dacă nu l-ați văzut la televizor, dacă nu ați auzit încă de acest Geppetto modern, ne-am gândit că v-ar face plăcere să-l cunoașteți.

Să aflați cum se nasc pasiunile și ce îi determină pe oameni să vadă arta dincolo de un simplu șurub ruginit, un rulment, de fiare, piulițe, obiecte inutile și anoste, dar care odată așezate împreună, dau puzzle-ul perfect.

Citește și: România sancționează Rusia, oligarhii își văd de afaceri

Primăria Sectorului 6 din București, acolo unde locuiește, l-a sprijinit în organizarea recent, a unei expoziții în aer liber, care conține 14 lucrări ce pot fi admirate la orice oră din zi.

Artistul a descoperit pasiunea pentru prelucrarea metalului din întâmplare

Și impresionează la maximum întreaga colecție din fiare atent meșteșugite, de la mașini, avioane, și tancuri în miniatură, reproduceri din lumea animală, roboței, jucării metalice, personaje preistorice, la instrumente muzicale, chitare fără sunet, statuete, ceasuri și diverse siluete umane. 

Credeți cumva că Gabriel Dinu avea vreo legătură cu această lume rece și mută a fiarelor ? Nici pomeneală! Meseria sa de bază este tâmplar și lucra mobilier la comandă.

Citește și: Foști oficiali americani din armată cer președintelui Biden schimbarea politicii SUA față de Ucraina

Și-a descoperit atracția pentru prelucrarea metalului din pură întâmplare în urmă cu vreo patru-cinci ani, încercând să transpună în lumea reală ceea ce, alături de fiul său, vedea în Counter-Strike, cunoscutul joc video multiplayer cu elemente tactice de luptă.

Spune că nu ar fi știut să lucreze cu aparatul de sudură dacă nu ar fi devenit din curios, în fiecare zi și mai curios, până la extrem.

Astfel, din mâna lui a ieșit prima armă de jucărie. „Prietenii m-au întrebat de ce nu fac și altceva, nu doar pistoale de jucărie, din rulmenți, diverse fiare și electrozi? Așa că mi-am pus mintea la contribuție și am început să diversific…și uite ce a ieșit. 

Continuarea în Express de Banat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: expressdebanat.ro)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related