sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateGabriel Liiceanu în dialog cu Vlad Russo despre Eseurile lui Montaigne, apărute...

Gabriel Liiceanu în dialog cu Vlad Russo despre Eseurile lui Montaigne, apărute recent într-o nouă traducere

PressHUB și Editura Humanitas vă invită joi, 11 februarie, ora 19.30, la o întâlnire cu Gabriel Liiceanu și Vlad Russo prilejuită de apariția Eseurilor lui Montaigne într-o nouă traducere, semnată de Vlad Russo, cu o prefață de Michel Onfray. Astfel, noua versiune a acestei opere fundamentale, deopotrivă riguroasă și firească, urmărește să-l aducă pe Montaigne mai aproape de spiritul vremii noastre, oferindu-i cititorului o adevărată bucurie a lecturii. Aceasta este programată să apară în trei volume, fiecare cuprinzând câte o carte a Eseurilor. Cu această ocazie, pressHUB, rețeaua inovatoare și independentă de presă locală lansează rubrica: ”Întâlniri-Evenimente-Lansări de Carte și Dezbateri” în colaborare cu edituri, oameni de cultură și fundații.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas, pressHUB și pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe canalele YouTube Humanitas și SoundCloud Humanitas.

„…O carte de citit și recitit, iar și iar, deopotrivă în amănunt și în ansamblu, dar totodată, și mai ales, în diferite momente ale vieții. Montaigne e mereu prezent spre a ne aminti că, dincolo de módele care au îmbălsămat nenumărați filozofi de-a lungul secolelor, pe mulți chiar în timpul vieții, o filozofie care ne învață că «marea capodoperă a omului este să trăiască așa cum se cuvine» – sau, ca în ultimele rânduri ale genialei sale opere, că «este o desăvârșire absolută și aproape divină a ști să te bucuri cu adevărat de faptul că exiști» —, o asemenea filozofie va dăinui cât vor mai exista oameni care se întreabă ce e de făcut pentru ca, tocmai, să trăiască așa cum se cuvine… Răspunsul se află în Eseuri.“ — MICHEL ONFRAY

Montaigne. ESEURI. CARTEA ÎNTÂI – Editura Humanitas, 2021, Traducere, cronologie și note de Vlad Russo. Prefața de Michel Onfray. Format 15×21 cm, 472 pagini

Sebastian Rusu
Jurnalist de politică externă, specializat în problematica spațiului ex-sovietic: Republica Moldova, absolvent al Ecole Doctorale En Science Sociales, AUF. A debutat în presa centrală în anul 2007, unde a abordat chestiuni de politică externă, internă și apărare. De-a lungul timpului, a scris la Curentul, Newsin, Adevărul, Evenimentul Zilei, Evenimentul Zilei de Chișinău, Pagina de Rusia, Politikon.md și Jurnaliștii.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE