duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterGala Uniter s-a mutat la Craiova și se desfășoară în aer liber....

Gala Uniter s-a mutat la Craiova și se desfășoară în aer liber. Interviu cu Ion Caramitru

Gala Premiilor UNITER 2020 reuneşte două premiere. Are loc, pentru prima dată, la Craiova şi, totodată, este prima gală a premiilor Uniunii Teatrale din România care se va desfăşura în aer liber, la Teatrul de Vară din Parcul Romanescu.

Preşedintele UNITER, Ion Caramitru, a acordat un interviu Gazetei de Sud despre ediţia din acest an, dar şi despre soarta teatrului, în vreme de pandemie.

Iniţial planificată pentru luna mai, Gala UNITER a fost amânată din cauza epidemiei Covid. În cele din urmă, organizatorii au reuşit să ajungă la o formă de desfăşurare în condiţii excepţionale, care să nu priveze artiştii de suportul spectatorilor.

Gds: Gala Premiilor UNITER 2020 este marcată şi ea, ca atâtea altele, de noua realitate impusă de viaţa în pandemie. Cum va arăta ediţia din acest an?

Ion Caramitru: Stabilisem cu doi ani înainte ca Gala să aibă loc la Craiova, ştiind că va coincide cu sărbătorirea celor 170 ani de la înfiinţarea Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. Şi, cum teatrul craiovean are o istorie extrem de importantă în teatrul românesc, iar în 2020 marcăm şi 30 de ani de la înfiinţarea UNITER, am fost bucuroşi de această coincidenţă.

Nu s-a putut să facem în mai, aşa cum plănuisem. Aşa că am amânat până a apărut această oportunitate de a face tot la Craiova, la Teatrul de Vară, în condiţii excepţionale. Pentru prima dată în aer liber şi la o oră mai târzie. Explicaţia pentru ora 22:30 este că obligaţiile Televiziunii Române, în contextul campaniei electorale, nu au permis un alt interval.

Aşa că am acceptat această provocare de a începe la 22:30.

Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE