sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăRețeaGALAȚI | Cât de sigure la incendiu sunt spitalele

GALAȚI | Cât de sigure la incendiu sunt spitalele

Tragediile care au avut loc în spitale, în ultimele luni, arată adevărata stare a sistemului sanitar autohton. Prevenirea incendiilor și intervenția în caz de incendiu în unitățile sanitare cu paturi din România sunt asigurate, de multe ori, doar în declarații.

Sute de spitale funcționează, în prezent, fără autorizație de securitate la incendiu, arată controalele făcute, de-a lungul timpului, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Nici județul Galați nu este scutit de probleme, potrivit unor documente publicate de Ministerul Sănătății (MS).

Controalele făcute de IGSU, în luna noiembrie a anului trecut, după tragedia din secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, arată, printre altele, că trei secții ATI din spitale gălățene funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

Este vorba despre Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan” și Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci. Nici Spitalul de Psihiatrie Galați – unitate care nu deține secție ATI – nu are autorizație de securitate la incendiu. Alte trei clinici private nu dețin această autorizație, ca urmare a schimbării de destinație a clădirilor. Autorizația de securitate la incendiu este documentul care permite exploatarea instalațiilor și amenajărilor prevăzute de lege pentru apărare împotriva focului.

Spitalul Județean Galați, potrivit pompierilor gălățeni, ”deține aviz de securitate la incendiu emis pentru două clădiri în proces de modernizare”. Pentru ca autorizația de securitate la incendiu să poată fi obținută, lucrările de modernizare trebuie să fie finalizate şi recepționate, iar pompierii trebuie să constate că sunt îndeplinite toate cerințele necesare.

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE