miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterGALAȚI | Cresc impozitele și taxele locale. Mai mulți bani pentru mașini

GALAȚI | Cresc impozitele și taxele locale. Mai mulți bani pentru mașini

Gălăţenii care deţin autoturisme vor simţi din plin majorarea impozitelor şi a taxelor locale în 2021.

Pe lângă indexarea cu rata inflaţiei a obligaţiilor fiscale la bugetul local, proprietarii de mijloace de transport care nu sunt hibrid sau electrice vor suporta o majorare cu aproximativ 55 la sută a impozitului pe maşină. Şi asta pentru că, pe lângă rata inflaţiei, s-a stabilit şi o cotă adițională de 50 la sută.

De pildă, conform calculelor estimative furnizate la solicitarea noastră de administraţia locală, dacă în 2020 au achitat 190 de lei impozit pentru o maşină cu o capacitate cilindrică de 1.601 cmc, în 2021 ar putea plăti 296 de lei! Explicaţiile pentru majorarea dărilor la bugetul local au fost oferite de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

„Peste tot au crescut taxele locale – şi la Cluj, Oradea sau Sibiu – şi nu mă refer la procentul de indexare cu rata inflaţiei”, a declarat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, la Reperul Tv, precizând că, în cazul impozitului asupra mijloacelor de transport cu tracțiune mecanică, mărirea este una consistentă, dar corectă.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, la ultima şedinţă a Consiliului Local a fost aprobat, de către majoritatea PSD, un proiect de hotărâre privind impozitele şi taxele locale pentru anul 2021. Conform prevederilor, se indexează impozitele şi taxele locale cu rata inflației pe anul 2019, de 3,8 la sută. O majorare suplimentară vizează obligaţiile fiscale privind mijloacele de transport.

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE