De ce au nevoie de facilităţi la transport pensionarii cu peste 4.000 de lei pe lună

Data:

De la 1 martie 2022, doar elevii şi studenţii vor putea beneficia gratuit şi nelimitat de călătorii cu mijloacele de transport ale Transurb.

Pensionarii, şomerii indemnizați, cei plătiţi cu salariul de bază minim pe țară garantat în plată, persoanele cu handicap grav şi accentuat, cetăţenii de onoare, revoluţionarii, persecutaţii politic, veteranii şi văduvele de război şi donatorii de sânge vor avea facilităţi doar la abonamentul de 45 de călătorii pe lună.

Noile facilităţi în transportul public de persoane, despre care aţi putut afla deja din ediţia de miercuri, 26 ianuarie, a ziarului „Viaţa liberă”, au fost aprobate în unanimitate de consilierii locali. Conform deciziei, doar trei categorii de persoane vor mai putea beneficia gratuit de abonamentul PLUS NOMINAL 1, cu număr nelimitat de călătorii pe lună.

Este vorba despre: studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galați; studenții orfani sau proveniți din casele de copii; elevii din învățământul preuniversitar acreditat/ autorizat, din municipiul Galați. Pentru un astfel de abonament, persoanele fără facilităţi plătesc 90 de lei pe lună.

Șomerii indemnizați, persoanele care beneficiază de salariul de bază minim pe țară garantat în plată, cetățenii de onoare, revoluționarii, veteranii și văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice şi persoanele cu handicap grav și accentuat îşi vor putea procura gratuit doar abonamentul BASIC 45, cu 45 de călătorii pe lună, pentru care cei fără facilități plătesc 55 de lei. Donatorii de sânge vor plăti doar jumătate din acest preț pentru abonamentul cu 45 de călătorii.

Dacă până acum, pensionarii, indiferent de venituri, puteau circula gratuit şi nelimitat cu mijloacele de transport public local, de la 1 martie 2022 situaţia se va schimba radical. În funcţie de venituri, aceştia îşi vor putea procura gratuit sau cu o reducere de tarif doar abonamentul cu 45 de călătorii pe lună.

Acesta va fi gratuit pentru cei care cumulează venituri din pensie de până la 1.386 de lei net/lună. Cei cu venituri din pensie cuprinse între 1.387 și 2.500 de lei net/lună vor avea o reducere de 75 la sută, cei care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.501 și 4.000 de lei net/lună – reducere de 50 la sută, iar pensionarii cu peste 4.000 de lei net/lună – reducere de 25 la sută.

Consilierul USR PLUS Daniel Zinica a întrebat de ce ar avea nevoie aceştia din urmă de reducere, pentru că la o pensie de peste 4.000 de lei şi-ar permite să plătească 13 lei în plus. Răspunsul a venit de la primarul Ionuţ Pucheanu: „Aşa a fost logica de la care am plecat, tocmai pentru a nu fi întru totul pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă. Fiecare dintre oamenii aceştia, cel mai probabil, şi-a adus contribuţia la faptul că ne aflăm într-un oraş precum Galaţiul, cu bune şi cu rele. Nu cred că trebuie încurajaţi sau acoperiţi doar cei cu venituri foarte mici. Cei cu pensii de peste 4.000 de lei au avut nişte joburi mai bune.

Cel mai probabil, au maşini şi le folosesc. E doar o formă de a-i încuraja să lase maşinile acasă şi să urce şi în autobuz”, titrează VIAȚA LIBERĂ.

.Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sondaj Avangarde pentru Digi24. Piedone ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan, pe locul 2

Alegerile pentru Primăria Capitalei. Un sondaj realizat de Avangarde,...

Ce cred rușii despre adevărații vinovați pentru atacul terorist din Moscova | Aktual24

Un sondaj realizat în capitala Rusiei de jurnaliștii de...

Patronul Fermei Dacilor scapă de arestul la domiciliu

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, scapă de arestul la...