vineri, 3 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateGALAȚI - Transportul public, paralizat. Grevă spontană la Transurb

GALAȚI – Transportul public, paralizat. Grevă spontană la Transurb

„Protest spontan în această dimineață la autobaza şi la depoul TRANSURB. Șoferii și vatmanii au decis să nu mai iasă pe traseu. Ne cerem scuze călătorilor pentru acest incident”, este anunţul postat pe pagina publică a companiei de transport în comun.

În aceste condiţii, gălăţenii sunt nevoiţi să apeleze la taxi ori să meargă pe jos acolo unde au nevoie.

Reamintim că nemulţumirile de la Transurb au dat în clocot luni, 1 noiembrie 2021, când în curtea societăţii a avut loc un protest spontan, care nu a afectat transportul public. Vestea că orele suplimentare efectuate în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2021 le vor fi recompensate abia din februarie 2022 i-a nemulţumit pe salariaţii Transurb şi în special pe şoferii de pe mijloacele de transport. Iar reducerea activităţii controlorilor sâmbăta şi duminica – zile plătite cu spor de sută la sută – îi va afecta financiar pe angajaţii cu cele mai mici salarii din compania de transport local. Cele două măsuri au fost propuse şi asumate de către directorul general al Transurb, Dorian Dumitru, pe motiv că bugetul societăţii nu acoperă salariile angajaţilor pe luna decembrie.

Potrivit surselor noastre, Vergiliu Vals, director executiv în cadrul Primăriei Galaţi, a venit la Transurb pentru a discuta cu protestatarii. Salariaţii operatorului nu au fost de acord cu propunerile acestuia şi au refuzat că reia activitatea de transport. Angajaţii spun că vor să participe şi ei la discuţiile dintre directorul Transurb, Dorian Dumitru, şi directorul Vergiliu Vals, nu doar reprezentanţii sindicatului, informează VIAȚA LIBERĂ.

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE