Incendiu la Tetarom. O hală de peste 500 de metri pătrați a ars

Data:

Un incendiu de mari dimensiuni a avut loc în această dimineață în Parcul Indistrial Tetarom din Cluj-Napoca. O hală de peste 500 m2 a ars aproape în totalitate, înăuntru fiind depozitate mai multe materiale cum ar fi detergenți, hârtie sau țigarete. În respectiva clădire își desfășurau activitatea trei operatori economici.

UPDATE Ora 14: Se lucrează în continuare la fața locului pentru stingerea focarelor care ard mocnit, respectiv mai multe stive de materiale de natură celulozică, care vor trebui desfăcute după ce se va putea asigura accesul în siguranță și se va putea înlătura structura metalică, deformată de căldură până la nivelul solului.


Până în acest moment nu s-au identificat în interiorul halei elemente sau materiale care să degaje gaze nocive, în urma arderii, iar mesajul de avertizare Ro-Alert a fost transmis către cetățeni, având în vedere cantitatea mare de fum degajată după izbucnirea incendiului, pentru a se putea proteja împotriva inhalării acestuia.

Cel mai probabil, fumul dens a fost favorizat de arderea izolației halei metalice, respectiv polistiren, care a fost adusă la punctul de aprindere de către temperaturile ridicate generate de arderea generalizată a materialelor celulozice și produselor de menaj depozitate în cantități mari acolo.

Referitor la cercetarea cauzei, deocamdată sunt în desfășurare operațiuni de stingere a focarelor, care încă ard mocnit, dar și pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului. Accesul în perimetrul halei rămâne deocamdată limitat, ceea ce împiedică avansarea cercetărilor privind stabilirea cauzei incendiului. Imediat ce accesul va fi sigur pentru forțele prezente la fața locului, cercetările vor avansa și vom transmite constările și către dvs.

Alarma s-a dat în jurul orei 6,30 când senzorii de foc au alertat pompierii de un posibil incendiu la Tetarom. Aceștia s-au luptat ore în șir cu flăcările pentru a potoli incendiul și a salva cât mai multe bunuri. O parte din hală s-a prăbușit din cauza flăcărilor. În clădirea respectivă aveau sediu trei firme.

În urma incendiuului au rezultat doar daune materiale, nimeni nu a fost rănit. Fumul des și toxic s-a simțit și prin masca de protecție, putând fi văzut din tot orașul. Clujenii au primit și un mesaj RO ALERT prin care au fost avertizați cu privire la incendiu.

ISU a avertizat clujenii de faptul că fumul este des și toxic recomandându-le să țină geamurile de la apartamente închise. Între timp, purtătorul de cuvânt al instituției a revenit cu privire la acest fapt și a transmis că fumul s-a mai risipit.


(Articol publicat în Betanova, partener PressHUB în cadrul proiectului „Hub for Business Journalism”)


spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Trei zile de Open Data Hachathon. Hackathonul bunei guvernări...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...