Generalul (r) Ben Hodges: Mobilizarea parțială, următorul pas spre o catastrofă tot mai mare pentru Rusia

Data:

Într-un interviu pentru Europa Liberă, generalul american (r) Ben Hodges, fost comandant al armatei SUA în Europa, spune că mobilizarea ordonată de liderul de la Kremlin se va întoarce împotriva Rusiei, iar falsele referendumuri din Ucraina vor crea Moscovei probleme cu aliații pe care îi mai are.

Într-un interval de doar o săptămână, situația din Rusia a escaladat fără precedent. Președintele Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială a armatei ruse fără a preciza câți și care din cei care au făcut armata vor fi trimiși pe frontul de luptă. Mii de ruși s-au grăbit să părăsească țara, prețurile zborurilor explodând și ajungând să-i coste pe unii cel puțin 10.000 de dolari pentru o călătorie, spre exemplu, la Belgrad (Serbia).

Generalul (r) Ben Hodges spune că deși astfel de predicții sunt greu de făcut, e de părere că Rusia se va abține de la a ataca nuclear Ucraina sau Occidentul.

Mai mult, Hodges adaugă în interviul pentru Europa Liberă România că în cazul în care Moscova se va folosi de arme chimice sau nucleare pe teren, Statele Unite vor fi pregătite să răspundă pe măsură, chiar dacă nu va fi neapărat un răspuns de tip nuclear.

Citește interviul integral pe Romania.europalibera.org

Citește și: Cum s-a judecat cu sine judecătorul Epure, pentru o mărire de salariu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Lt Gen Ben Hodges / Facebook)

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Mobilizarea partiala nu este cu nimic diferita demobilizarea generala in imaginativul cetateanului de rind .Singura diferenta o reprezinta modalitatea prin care minoritatile de tot felul din Rusia isi imagineaza cum ei vor fi primii loviti de aceasta decizie identificind mobilizarea partiala ca un act de mobilizare adresat doar minoritatilor ea fiind usor de ocolit de majoritatea etnicilor rusi ce nu vor fi chemati la oaste .Daca mutam discutia pe tarimul folosiri armelor nucleare este evidenta eroarea folosirii acestora . SUA va raspunde cu arme ce produc distrugeri le fel de mari ca cele nucleare dar care nu produc efectele ulterioare asimilate celor produse de o explozie nucleara .In cazul unei lovituri nucleare Rusiei ii vor fi distruse integral capacitatile militare aflate in fostele tinuturi ce au apartinut Ucrainei si in care acum sunt componente militare ale armatei Rusiei .Flota din Marea neagra , depozitele de munitie , aerodromurile militare, tehnica de lupta de tot felul , vor fi lovite instantaneu . Posibil ca ONU sa decida in acast sens spre a opri o presupusa lovitura nucleara tactica .SUA nu poate sa inchida ochii ea devenind neimportanta in lume in cazul in care Rusia nu este oprita .Sa nu ne imaginam ca Rusia nu stie asta ea folosind amenintarea cu rachetele hipersonice de neoprit spre a face din SUA un perdant in momentul loviturii nucleare .Este un joc de du-te-vino si de o parte si de alta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related