Generalul SRI Dumbravă și plagiatul. De ce nu s-a reușit anularea titlului de doctor | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Generalul SRI Dumbravă și plagiatul. De ce nu s-a reușit anularea titlului de doctor? De ce a pierdut Ministerul Educației procesul la Curtea de Apel București?

Pe data de 21 mai 2024, cu o zi înainte de a fi audiat la Direcția Națională Anticorupție (DNA), Dumitru Dumbravă avea termen în dosarul titlului de doctor la Înalta Curte de Casație și Justiție ca urmare a recursului făcut de Ministerul Educației.

Dosarul încă nu este repartizat și se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior conform portalului instanței supreme.

Citește și: DNA: Coldea și Dumbravă sunt interesați de consiliere în dosarele lui Alexander Adamescu și Emil Tufan

Generalul (r) SRI Dumitru Dumbravă a câștigat în primă instanță procesul cu Ministerul Educației pentru anularea titlului de doctor, ca urmare a plagiatului.

Dosarul a fost judecat la Curtea de Apel București la secția de Contencios administrativ iar soluția dată este una surprinzătoare prin faptul că se anulează ordinul de ministru prin care titlul de doctor al generalului Dumbravă Dumitru era retras.

Citește și: Sentința prin care a fost condamnat Dan Voiculescu, suspendată de instanță. Mogulul ar putea scăpa și de plata prejudiciului

Redăm soluția pe scurt:

  • „Respinge excepţia inadmisibilităţii, invocată prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Admite cererea. 
  • Anulează Ordinul nr. 4460/11.07.2019 emis de Ministerul Educaţiei Naţionale.
  • Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. 
  • Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal.
  • Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 16.02.2024.”

Continuarea în Săptămâna Online

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: https://saptamana.online/)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related