Generaţia Z, pe cale să depăşească „Decreţeii” şi „Seniorii” la conducerea firmelor ieşene

Data:

spot_img

Generaţia Z, pe cale să depăşească „Decreţeii” şi „Seniorii” la conducerea firmelor ieşene. Potrivit cifrelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, la sfârşitul lunii iulie erau 4.907 tineri cu vârsta de până la 29 de ani (adică 10,28% din totalul administratorilor de firme) împuterniciţi cu afacerile companiilor ieşene, în timp ce seniori de peste 60 de ani cu aceeaşi ocupaţie erau 5.587 (11,7% din total). Lor le urmează aşa-zişii „Decreţei”, persoane născute între 1967-1970, când a funcţionat decretul de interzicere a avorturilor dat de Ceauşescu.

Diferenţa procentuală înregistrată la Iaşi dintre administratorii de firme din cele două categorii extreme de vârstă de mai sus e a doua cea mai mică din ţară, după Ilfov. Iar Suceava urmează Iaşul îndeaproape pe trendul întineririi economice a firmelor.

Diferenţa dintre Baby Boomers (persoane născute între anii 1946 – 1964) care erau împuterniciţi la conducerea firmelor ieşene, şi reprezentanţii Gen Z (născuţi între anii 1997 – 2010) este în acest moment la Iaşi de doar 1,47% (în favoarea persoanelor de peste 60 de ani, faţă de cele de până la 29 de ani). În judeţul Ilfov, e de 1,32%, iar în România e de 6,15. Spre comparaţie, la nivelul ţării persoanele cu vârste de peste 60 de ani împuternicite în firme reprezintă 14,79% din total, în timp ce tinerii doar 8,64% (diferenţa dintre aceste două categorii fiind de 6,15%. În Regiunea de Dezvoltare Nord-est, schimbul de generaţii e pe cale să se petreacă în judeţele Iaşi şi Suceava, în timp ce în judeţul Neamţ diferenţa este încă foarte mare, în favoarea bătrânilor (+7,39%)

În acelaşi timp, administratorii de firme de 30 – 39 de ani aproape i-au ajuns din urmă, ca număr, pe cei de 40 – 49 de ani, care încă domină afacerile din toată România.

Judeţul Brăila este locul în care tinerii Z sunt de 2,5 ori mai puţini decât seniorii Baby Boomers, cu o diferenţă între ponderile celor două categorii de vârstă din totalul administratorilor de firme din acest judeţ de 11,44%.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Jurista de la Spitalul Lupeni care înregistra mesaj cu tentă sexuală în timpul programului, iertată de conducere

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related