sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăNewsletterGermania, lockdown dur la o incidență de 1 la mie. Italia, la...

Germania, lockdown dur la o incidență de 1 la mie. Italia, la 2,5. Bucureștiul, deschis la 6 la mie

Germania a prelungit lockdown-ul până la 18 aprilie, după ce Institutul de Boli Infecţioase Robert Koch a anunțat că numărul de cazuri a trecut de 1 la mia de locuitori. Italia și Franța vor fi închise cel puțin până la aceeași dată, la incidențe mult mai mici ca în România.

„Suntem într-o situaţie foarte serioasă. Numărul de cazuri creşte exponenţial şi paturile de terapie intensivă se umplu din nou”, a declarat Angela Merkel.

Institutul de Boli Infecţioase Robert Koch a anunţat că numărul de cazuri la suta de mii de locuitori înregistrate în decursul unei săptămâni s-a situat luni la 107, peste pragul de 100, la care secţiile de terapie intensivă nu mai fac faţă. Peste 3.000 de oameni erau internaţi, duminică, în secţiile ATI din Germania

Începând cu 1 aprilie, locuitorii Germaniei sunt îndemnaţi să stea acasă pentru a reduce contactele cu alţi cetăţeni. Magazinele nu se închid, deşi Merkel a cerut acest lucru în mod specific.

Cetăţenii nu au voie să organizeze întâlniri de familie cu mai mult de cinci participanţi, iar guvernul le va cere bisericilor să-şi desfăşoare slujba de Paşte online.

Germania avea astăzi, 24 martie, 3.171 de pacienți internați în stare gravă la ATI, la o populație de 83,3 milioane. 

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE