duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăDeutsche WelleGermania: Peste un milion de cazuri de Covid. Creşte rata mortalității?

Germania: Peste un milion de cazuri de Covid. Creşte rata mortalității?

Infecțiile cu coronavirus s-au înmulțit brusc în Germania de la începutul lunii octombrie. Între timp a fost depăşit deja pragul simbolic de un milion.

În Germania au fost înregistrate până acum peste un milion de cazuri de coronavirus, mai precis 1.028.089 (la data de 28.11.2020, potrivit Institutului Robert Koch, RKI), cu 21.695 mai mult decât în ziua precedentă.

Numărul deceselor a atins, până la aceeaşi dată, cifra de 15.965 – informează RKI. Cu 374 mai mult decât cu o zi în urmă. Pe 27 noiembrie numărul deceselor înregistrate în decurs de 24 de ore atinsese cifra record de 426 de persoane.  Ce înseamnă creșterea numărului de decese? Mor mai mulți oameni acum decât primăvara?

În Germania numărul oamenilor care s-au infectat cu SARS-CoV-2 în ultima vreme a crescut semnificativ, depăşind, după cum spuneam, un milion. De câteva săptămâni, experții avertizează că îmbolnăvirile severe și cele cu consecinţe fatale vor urma cu o oarecare întârziere înmulţirii cazurilor de noi infectări.

Șeful Societăţii Spitalelor Germane, Gerald Gaß, a declarat pe 2 noiembrie pentru cotidianul ”Bild”: „În două până la trei săptămâni vom depăși numărul maxim de pacienți la terapie intensivă înregistrat în aprilie”.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE