marți, 30 noiembrie 2021
AcasăDeutsche WelleGermania prelungește lockdownul și introduce reguli și mai stricte

Germania prelungește lockdownul și introduce reguli și mai stricte

Contactele private nu vor fi permise decât între membrii unei gospodării și o singură persoană din altă gospodărie. Libertatea de mișcare se reduce la 15 km în zonele în care numărul infecțiilor noi este foarte ridicat.

Lockdownul impus la mijlocul lui decembrie pentru combaterea pandemiei va fi prelungit și înăsprit în mod draconic până cel puțin pe 31 ianuarie. 

Potrivit anunțului făcut de cancelara federală Angela Merkel și premierii landurilor la finalul unei teleconferințe desfășurate marți, numărul infecțiilor se menține prea ridicat, făcând imposibilă relaxarea măsurilor. 

Închiderea școlilor și a grădinițelor va fi, de asemenea, prelungită până la sfârșitul lunii ianuarie. La finele conferinței, Angela Merkel a reiterat că obiectivul rămâne atingerea unei incidențe de sub 50 de infecții la suta de mii de locuitori în decurs de o săptămână. 

Acest lucru, a subliniat șefa executivului federal, este cu atât mai important cu cât noua versiune a virusului, descoperită în Marea Britanie, reprezintă o nouă amenințare. „Trebuie să fim deosebit de atenți. Există o situație nouă și specială”, a spus Angela Merkel. Aceasta a admis că noile măsuri sunt ”drastice”, dar că „guvernul se simte obligat să recurgă la acest pas pentru a nu pierde din vedere obiectivul principal”, respectiv reducerea incidenței. 

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE