duminică, 26 septembrie 2021
AcasăÎn lumeInternaționalGermania, presiuni pentru Comisia Europeană să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V

Germania, presiuni pentru Comisia Europeană să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V

Germania cere insistent Comisiei Europene să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V în numele statelor membre, a anunțat un oficial german citat de Politico.

„Am cerut Comisiei să lanseze o procedură de achiziție pentru Sputnik și vedem că a început acest proces”, a declarat oficialul citat.

Este al doilea mare dosar sensibil în care Germania se plasează pe aceeași linie cu Moscova, după controversatul proiect al gazoductului Nord Stream 2, criticat dur de majoritatea statelor membre UE și de SUA.

Oficialul german a mai spus că executivul european trebuie să ”testeze apele” pentru a vedea ce state membre sunt interesate să cumpere vaccinul rusesc. Dacă un eventual contract va fi încheiat între Comisia Europeană și Rusia, vaccinul Sputnik va putea fi cumpărat de statele membre prin intermediul Bruxelles-ului.

Vaccinul rusesc este în procedură de avizare la Agenția Europeană a Medicamentului. Între timp, Ungaria și Slovacia au cumpărat deja pe baze bilaterale doze din Sputnik V și a început imunizarea populației, iar alte state membre au anunțat că vor să facă același lucru.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE