Germania promite sprijin financiar refugiaților sirieni care se întorc în țara lor: „O întoarcere voluntară trebuie sprijinită”.
Vicepreședintele grupului parlamentar al Uniunii Creștin Democrate din Bundestag, Jens Spahn, s-a pronunțat în favoarea sprijinirii refugiaților sirieni care doresc să se întoarcă în țara lor de origine după căderea lui Bashar al-Assad.
„Oricine vrea să se întoarcă în Siria va primi 1.000 de euro iar zborul cu avionul va fi plătit de statul german”, a spus Spahn pentru RTL/ntv Fruhstart, relatează Die Zeit. În plus, Germania, împreună cu Austria, Turcia și Iordania, „ar trebui să planifice o conferință de reconstrucție și întoarcere a refugiaților pentru primăvară”, a mai spus Spahn.
„O întoarcere voluntară trebuie sprijinită”
Cele patru țări au primit cei mai mulți refugiați din Siria. Purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al Uniunii, Alexander Throm (CDU), a declarat pentru Handelsblatt că situația din Siria s-a „schimbat fundamental” după căderea lui Assad. Acesta este un lucru bun pentru refugiații din Germania care au fugit din cauza lui Assad.
„O întoarcere voluntară trebuie sprijinită”, a spus Throm. Expertul CDU în politica externă, Jurgen Hardt, a declarat pentru ZDF că el crede că va exista o reevaluare a situației politice din Siria. „În cele din urmă, mulți refugiați vor să se întoarcă ei înșiși în țara lor de origine”, a spus Hardt.
Hardt a spus că, cel puțin din zonele eliberate de rebeli, nu se vedeau mișcări de refugiați către Turcia sau Europa. Acesta este un „semn de speranță”.
Continuarea în Aktaul24
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: aktual24.ro)
Articol foarte interesant despre sprijinul oferit refugiaților sirieni care aleg să se întoarcă în țara lor. Mă bucur să aflu că Germania ia măsuri concrete pentru a susține această tranziție.
M-am întrebat cum vor gestiona ei integrarea acestor oameni înapoi în Siria și cum vor asigura că resursele sunt bine folosite. Credeți că alte țări ar trebui să urmeze acest exemplu? De asemenea, mă întreb dacă există inițiative similare în alte țări europene.
Fiind la curent cu diferite opinii despre această situație, sunt curios cum se vor desfășura evenimentele în următoarele luni. Este bine să știm că se fac demersuri pentru a sprijini o întoarcere voluntară și sigură pentru cei care doresc asta.
Mulțumesc pentru informații și aștept cu nerăbdare să văd cum evoluează lucrurile! Dacă mai sunt articole pe această temă, recomand să urmărim discuțiile și pe alte platforme, cum ar fi pe firmbee.it.