luni, 27 septembrie 2021
AcasăDeutsche WelleGermania: Se întrevede o relaxare în etape a restricţiilor anti-Covid

Germania: Se întrevede o relaxare în etape a restricţiilor anti-Covid

În Germania numărul noilor infectări cu coronavirus s-a diminuat considerabil în ultimele săptămâni. De aceea solicitările de relaxare a restricţiilor impuse de guvern devin tot mai puternice şi imperioase.

Cancelara Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri federale au convenit săptămâna trecută să prelungească lockdownul în Germania până pe data de 7 martie. În motivaţie s-a făcut mai ales referire la mutanţii coronavirusului, a căror răspândire trebuie împiedicată. În plus, s-a anunţat că ţelul urmărit este reducerea incidenţei la 35 de noi infectări la suta de mii de locuitori, în interval de şapte zile. Abia când va fi atins acest ţel se va putea vorbi despre măsuri de relaxare, au precizat membrii acestui for decizional.

La nivel federal, incidenţa a coborât între timp la 58,9, după cum a comunicat luni dimineaţă Institutul Robert Koch (RKI). Cu patru săptămâni în urmă, aceasta era de 136, iar cu puţin timp înaintea Crăciunului de 197,6 – nivelul maxim atins. Majoritatea landurilor federale înregistrează în continuare incidenţe în scădere. Landurile Renania-Palatinat şi Baden-Württemberg se află deja sub marja de 50, care a fost mult timp considerată condiţia pentru începerea relaxării restricţiilor guvernamentale.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE