vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăDeutsche WelleGermania: Speranţă şi îndoială la startul vaccinărilor anti-Covid

Germania: Speranţă şi îndoială la startul vaccinărilor anti-Covid

Bătrânii şi oamenii care necesită îngrijire fac adesea o formă severă de Covid-19. De aceea sunt vaccinaţi primii. Dar adesea nu au încredere în noul vaccin. Un reportaj de Sabine Kinkartz, realizat în Brandenburg.

Duminică, 27 decembrie a fost o zi însorită dar geroasă în Großräschen, o mică localitate aflată în sudul landului Brandenburg. Străzi pustii, abia dacă vedeai un om mergând dintr-un loc în altul. În faţa unui cămin de bătrâni administrat de Crucea Roşie Germană (DRK) au fost staţionate două maşini de poliţie şi o dubă frigorifică.

Sub pază severă tocmai fusese adus vaccinul anti-coronavirus, elaborat de firma germană Biontech în colaborare cu partenerul american Pfizer.

Großräschen se află într-o regiune considerată focar de infecţie. Peste 500 din 100.000 de locuitori se infectează zilnic cu coronavirus. Doar în landul învecinat Saxonia se înregistrează şi mai multe infectări zilnice. În căminul de bătrâni s-au luat măsuri preventive severe.

Numai rudele apropiate au voie să pătrundă în clădire după o testare obligatorie. Cu toate acestea, şi aici au existat câteva cazuri de infectare.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE