Guvernul german vrea să creeze o echipă operativă specială pentru a spori investiţiile în producţia de vaccinuri şi pentru a consolida capacitatea de rezervă pentru următoarea pandemie, a declarat, vineri ministrul Sănătății, Jens Spahn, scrie Reuters. De asemenea, acesta a confirmat o informaţie difuzată de publicaţia Der Spiegel conform căreia noua structură va fi condusă de Christoph Krupp, fostul şef al Agenţiei federale germane pentru valori imobiliare.

Potrivit acestuia, sporirea numărului persoanelor vaccinate anti-COVID-19 şi scăderea numărului de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele săptămâni înseamnă că este posibilă ridicarea măsurilor de carantină în Germania.

În acest context, Spahn a făcut apel la prudenţă, în contextul identificării unei variante mai uşor transmisibile a noului coronavirus.

”Deşi populaţia germană doreşte încheierea lockdown-ului, este important să se acţioneze cu prudenţă astfel încât să nu se pericliteze ceea ce s-a realizat”, a adăugat ministrul german al Sănătății, Jens Spahn.

Numărul noilor cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile era vineri dimineaţă de 56,8 la nivel naţional, uşor mai redus decât în ziua precedentă (57,1), potrivit Institutului Robert Koch. Guvernul federal şi guvernele celor 16 landuri şi-au stabilit ca obiectiv scăderea acestui indicator sub 50. Ridicarea totală a lockdown-ului este posibilă dacă valoarea scade sub 35.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.