Germania vrea să renunțe la încălzirea pe păcură şi gaze. Ce variante propun guvernanții

Data:

Ministrul federal al Economiei şi Protecţiei Mediului, ecologistul Robert Habeck, îşi ia rolul în serios: de la începutul anului viitor el vrea să interzică vânzarea centralelor noi de încălzire pe păcură şi gaze. Din motive de protecţia mediului, dar şi fiindcă petrolul şi gazele au devenit bunuri de preţ după debutul invaziei ruse în Ucraina, în urmă cu mai bine de un an.

Habeck a declarat la mijlocul săptămânii trecute, la Berlin, că schimbarea este „obligatorie” şi în cazul aprovizionării cu căldură a locuinţelor din Germania. Ţara trebuie să „recupereze în scurt timp” ce nu s-a făcut în ultimii ani, în materie de „trecere la energie regenerabilă”, a adăugat ministrul, care ocupă şi funcţia de vicecancelar. În caz contrar, nu se vor putea atinge nici ţelurile de mediu, stabilite prin lege, şi nici transformarea economiei germane, astfel încât să se asigure pe mai departe prosperitatea ţării, a punctat el.

Astfel, Habeck se referă la pompe de căldură geotermală, acţionate electric, care să înlocuiască vechile centrale de încălzire. Iar curentul necesar acestor pompe de căldură trebuie să fie asigurat din surse regenerabile, de pildă panouri fotovoltaice şi turbine eoliene.

Continuarea în Deutsche Welle

Citește și: 4 semne rele pentru România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related