sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăDeutsche WelleGermanii au consumat în 2020 cu 500 de milioane de litri de...

Germanii au consumat în 2020 cu 500 de milioane de litri de bere mai puțin

O spune și asociația producătorilor de bere germani: situația ar fi „dramatică și fără precedent după al Doilea Război Mondial”. S-a băut mai puțină bere. Volumul vânzărilor a scăzut în 2020 cu 5% din cauza pandemiei.

Toate au fost, cu mic, cu mare, anulate în 2020 din cauza pericolului de infectare cu noul coronavirus: Oktoberfest, petrecerile firmelor, sărbătorirea zilelor de naștere. În plus, terasele și grădinile de bere au fost închise. Toate acestea erau ocazii la care se bea de regulă cu mare plăcere bere în Germania. Iar statistica confirmă: în 2020 s-au vândut cu 508,2 milioane de litri de bere mai puțin în Republica Federală.

„Cu cât un producător de bere era mai implicat în industria gastronomiei și a organizării de evenimente, cu atât pierderile sale financiare au fost mai mari”, se precizează într-o luare de poziție a asociației berarilor germani. Doar producătorii de bere care își comercializează preponderent marfa în supermarketuri au ieșit ceva mai bine. În total, volumul vânzărilor de bere s-a ridicat la 8,7 miliarde de litri. Pentru Germania, cifra reprezintă un nivel anual foarte scăzut, rar întâlnit.

„Se resimte efectul fiecărei serbări populare anulate”

Din asociația producătorilor germani de bere fac parte peste 1.400 de companii în întreaga țară. Majoritatea își vând berea în cadru restrâns în teritoriul apropiat fabricii de bere. „Acești producători locali resimt efectul fiecărei serbări populare anulate”, a declarat președintele asociației, Holger Eichele. Mai ales micii producători au fost nevoiți să lupte pentru supraviețuire, în timp ce câțiva producători mari de bere au profitat de vânzările la sticlă în comerțul cu amănuntul.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE