duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterGest admirabil: a salvat victima unui incendiu înainte de sosirea pompierilor

Gest admirabil: a salvat victima unui incendiu înainte de sosirea pompierilor

Un tânăr ieșean a ajutat la scoaterea victimei dintr-un incendiu până la venirea pompierilor. Azi dimineață, pompierii ieșeni au fost anunțați despre producerea unui incendiu într-un apartament de la etajul I, din zona Canta a orașului.

În câteva minute, au fost direcționate echipaje de la Detașamentul 1 de Pompieri Iași, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție, o autospecială de descarcerare și echipajul de prim ajutor calificat.

Pompierii au fost surprinși să constate atunci când au ajuns că la geamul apartamentului incendiat era montată o scară fixă, chiar de un locatar al scării. „Bunul samaritean, în prezența domnului Vieriu Cătălin, 36 ani, fost militar în termen la pompieri, în anii 2005 – 2006, nu și-a uitat deprinderile de salvator, așteptându-ne cu scara pusă la geamul apartamentului, ne-a dat detalii despre victimă și poziționarea acesteia, a ajutat la extragerea victimei și lichidarea incendiului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Bărbatul în vârstă de aproximativ 50 de ani care a fost salvat era conștient, însă avea simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice, astfel că a fost preluat de echipajul de prim ajutor și transportat la spital. Pompierii au constatat că în urma incendiului au ars un pat, diverse materiale textile și au fost degradate diverse echipamente electrocasnice, aproximativ 40 de metri pătrați de zugrăveală. Aceștia au mai precizat că producerea incendiului a fost cauzată de „acțiunea unei persoane iresponsabile”.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE