Gestionarea câinilor fără stăpân, o „afacere” de partid? | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Gestionarea câinilor fără stăpân, o „afacere” de partid? În contextul unei probleme sociale care necesită o soluție urgentă, administrația locală din Stâlpeni, condusă de primarul Șerbănoiu, pare să îmbine lipsa de transparență cu interese politice ascunse.

Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, pare a fi impus de la nivel județean și ridică întrebări legate de costurile neclare și de lipsa unei gestionări responsabile la nivel local.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Mai degrabă o „afacere” de partid decât o soluție reală

Locuitorii se pot confrunta cu perspectiva de a plăti pentru un serviciu neglijat până acum, într-un context ce pare mai degrabă o „afacere” de partid decât o soluție reală.

În Ghidul pentru Structurile de Control din cadrul Administrației Publice, emis de Corpul de Control al Premierului în anul 2021, sunt enumerați mai mulți indicatori de fraudă și corupție, precum și tipologii infracționale.

Printre acestea, se numără contractele „cadru” sau cu prevederi ambigue, generale, mai ales a celor atribuite direct și a căror monitorizare nu este transparentă. Acestea sunt considerate potențiale modalități de spălare a banilor și de corupție.

Citește și: Alegeri SUA. Michelle Obama: Trump se folosește de comentarii misogine și rasiste ca substitut pentru idei și soluții reale

La Stâlpeni, astfel de contracte ar putea fi cele încheiate pentru diverse servicii, cum ar fi reparațiile la sistemul de iluminat public, în condițiile în care cetățenii se plâng că iluminatul nu funcționează corespunzător.

De asemenea, pot fi contractate servicii de deszăpezire, plătite la un preț pe ora de lucru, fără a se ști exact câte ore a lucrat firma respectivă.

Asta, în condițiile în care Primăria Stâlpeni a primit din Fonduri Europene un buldoexcavator pentru deszăpezirea în regie proprie și a achiziționat o sărăriță pentru aceleași activități.

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/ SandeepHanda)

spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum a început noul an școlar în Botoșani | Monitorul de Botoșani

Noul an școlar a început, luni, 9 septembrie, pentru...

Triada eMTB Xperience, competiție dedicată pasionaţilor de mountain biking

Triada eMTB Xperience, competiție dedicată pasionaţilor de mountain biking,...

Pompierii bistriţeni au intervenit pentru stingerea a peste 80 de incendii de vegetaţie în acest an

Pompierii bistriţeni au intervenit pentru stingerea a peste 80...

USR Timiș stabilește listele pentru parlamentare | Express de Banat

USR Timiș stabilește listele pentru parlamentare până la data...