Ghinea: Vă îndemn să citiţi varianta PNRR din decembrie, cea făcută de Guvernul Orban

Data:

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, marți, că banii care îi vor fi acordaţi României prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) depind de reformele care vor fi implementate de coaliția de guvernare.

„Banii pe care îi vom primi prin PNRR depind de toate reformele. Nu este ceva particular pentru domeniul Justiţiei”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Întrebat despre desfiinţarea Secţiei Speciale, Ghinea a răspuns că aceasta „”nu este o condiţie în PNRR”.

„Vă îndemn să citiţi varianta de PNRR din decembrie, cea făcută de Guvernul Orban, care avea reforme în Justiţie incluse. Nu s-a schimbat nimic. Au fost tot timpul în PNRR chestiuni legate de Justiţie şi au rămas în continuare. Actualizarea codurilor penale şi de procedură penală, legile justiţiei sunt cuprinse în PNRR”, a adăugat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Acesta a mai spus că a reuşit să includă în PNRR un capitol pentru unităţile administrativ teritoriale. În opinia acestuia, există în USR PLUS „o frustrare” pentru că „mai multe proiecte ale USR PLUS sunt blocate, printre care şi desfiinţarea Secţiei Speciale, care apare explicit în programul de guvernare”.

PNRR va fi aprobat în septembrie de către Comisia Europeană şi în octombrie de către Consiliul European, prima tranşă care va veni anul acesta fiind de 1,9 miliarde euro, prefinanţarea din partea de granturi.

„Nu vom cere prefinanţarea din partea de împrumuturi până nu vom consuma ceilalţi bani, pentru că orice fel de ban din împrumut atârnă pe buget”, a conchis Cristian Ghinea.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...