Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, îl acuză pe Daniel Constantin de avere nedeclarată și sesizează ANAF | Aktual24

Data:

spot_img

Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, îl acuză pe Daniel Constantin de avere nedeclarată și sesizează ANAF. Daniel Constantin, fost președinte al Partidului Conservator controlat de Dan Voiculescu, a intrat în conflict cu acesta în 2015 și a părăsit partidul.

GIP îi solicită președintelui PNL Nicolae Ciucă să explice public cum e posibil ca un parlamentar PNL, Daniel Constantin, să ducă o viață de lux cu proprietăți și venituri care nu se regăsesc în declarațiile de avere. GIP a solicitat ANAF să impoziteze cu 70% venituri nedeclarate obținute din surse neidentificate de Daniel Constantin, anunță GIP într-un comunicat de presă.

„Pe 20 septembrie 2024, GIP a transmis ANAF o sesizare referitoare la averea nedeclarată a lui Daniel Constantin, deputat PNL și președinte al PNL Teleorman. GIP a solicitat ANAF verificarea situației fiscale a lui Daniel Constantin având în vedere faptul că există dovezi cu privire la existența unor venituri nedeclarate, obținute din surse neidentificate.

Citește și: USR Timiș și-a ales candidații pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie

Venituri nedeclarate

Potrivit declarațiilor sale de avere, Daniel Constantin și membrii familiei sale nu dețin în proprietate niciun imobil, nici un autoturism și nu au conturi bancare. În realitate, deputatul PNL deține o vilă într-unul dintre cele mai luxoase complexe rezidențiale din România, în zona Pipera, și trei autoturisme de lux.

Veniturile familiei Constantin nu justifică împrumuturile pe care membrii acesteia le acordă firmelor pe care le dețin, cheltuielile cu școlile private ale copiilor, vacanțele în destinații de lux în străinătate.

În perioada mai 2018-decembrie 2020, familia Constantin a locuit cu chirie într-o vilă în Pipera (similară celei pe care Daniel Constantin avea să o cumpere). Doar chiria pentru această vilă a fost mai mare decât veniturile declarate de Daniel Constantin.

Sume mari de bani, ce depășesc semnificativ veniturile familiei menționate în declarațiile de avere ale deputatului Daniel Constantin, sunt folosite pentru finanțarea activității firmelor familiei. Aceasta permite membrilor familiei Constantin ca, prin eludarea legislației fiscale și folosirea în interes personal a patrimoniului societăților în care au calitatea de asociați, să aibă un nivel de trai ce depășește cu mult pe cel corespondent veniturilor realizate și declarate.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Ciolacu explică absența de la întâlnirea europeană pe tema inundațiilor: Am fost mai util românilor aici

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: AGERPRES)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

USR Timiș și-a ales candidații pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie

Cătălin Drulă, fost președinte al USR și deputat de...

Peste 400 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați după confruntările din Pantelimon | Aktual24

Bătaia dintre clanurile din Pantelimon, escaladată mai apoi în...

Povestea Transfăgărăşanului – drumul prin munte pe care geniştii l-au construit în patru ani şi jumătate

Povestea Transfăgărăşanului. Aproximativ 3.000 de militari de toate gradele,...