Greutatea excesivă a ghiozdanelor pe care le cară elevii, motiv de îngrijorare pentru părinți | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Ghiozdanele mult prea grele: o mare problemă. Un elev nu ar trebui să transporte mai mult de 10% din propria greutate, potrivit normelor de sănătate, însă realitatea din școli arată că ghiozdanele depășesc frecvent această limită.

În mod special, elevii de gimnaziu, cu vârste între 11 și 14 ani, ajung să care în jur de 10 kilograme zilnic, față de cele 4 kilograme recomandate.

„Ghiozdanul abia îl duc eu”, mărturisesc mulți părinți din Iași, care spun că lipsa vestiarelor în școli contribuie semnificativ la această problemă. Tatăl unor elevi de la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași a declarat că este îngrijorat de impactul asupra sănătății copiilor săi.

Citește și: O echipă de cercetători de la Craiova avansează un sistem inteligent de depistare a anomaliilor congenitale. Smaranda Belciug, conferențiar: „Inovația ar aduce experiența celor mai buni doctori în orice cătun”

„Geanta, mai ales la copiii mici, le rupe spatele, cu 10 kilograme cărate zilnic. În toate filmele americane vezi autobuzul galben și vestiarele de pe hol. De ce nu am putea avea și noi astfel de soluții pentru a ușura greutatea pe care o cară copiii noștri? Mulți copiii se plâng că suferă de scolioză, cifoză, lordoză. De ce? Eu îmi sfătuiesc copiii să își ia caiete cât mai subțiri, de 48 de file. E un truc cu ajutorul căruia reduci cu aproape jumătate greutatea”, a transmis respectivul părinte.

De aceeași părere este și Constantin S., bunicul unei eleve de la Colegiul Național din Iași, care duce zilnic rucsacul nepoatei sale. „Ghiozdanul abia îl duc eu. Un copil mai slăbuț nu știu cum îl poate căra. Dacă are șase ore, sunt șase cărți și câte două caiete la fiecare materie”, a precizat acesta.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: O experiență școlară inedită: transformarea unor texte despre Holocaust în benzi desenate

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related