Grevă în spitalele din India după ce o doctoriță stagiară a fost violată și ucisă în incinta unui colegiu medical | The Epoch Times

Data:

spot_img

Grevă de 24 de ore în spitalele din India după ce o doctoriță stagiară a fost violată și ucisă în incinta colegiului medical în care lucra. Spitalele au refuzat să mai primească pacienți, cu excepția cazurilor de urgență.

Peste 1 milion de medici sunt aşteptaţi să se alăture grevei de sâmbătă, paralizând serviciile medicale în cea mai populată naţiune din lume. Spitalele au declarat că, pentru cazurile de urgenţă, au fost solicitate cadre didactice de la facultăţile de medicină, potrivit The Guardian.

Greva, care a început sâmbătă la ora 6 dimineaţa, a întrerupt accesul la procedurile medicale elective şi la consultaţiile ambulatorii, potrivit unei declaraţii a Asociaţiei Medicale Indiene (IMA).

Departamentele de urgenţe din spitale, care se ocupă de urgenţe, vor continua să funcţioneze.

O doctoriţă stagiară în vârstă de 31 de ani a fost violată şi ucisă săptămâna trecută în incinta unui colegiu medical din Kolkata unde lucra, declanşând proteste la nivel naţional în rândul medicilor şi făcând paralele cu celebrul viol în grup şi uciderea unei studente în vârstă de 23 de ani într-un autobuz aflat în mişcare din New Delhi în 2012.

În faţa Colegiului Medical RG Kar, unde a avut loc crima, a fost observată, sâmbătă, o prezenţă puternică a poliţiei, în timp ce incinta spitalului era pustie, potrivit agenţiei de ştiri ANI.

Citește și: Care sunt obiectivele de politică externă ale Kamalei Harris, dacă va ajunge președinta SUA

Protestatarii cer dreptate și securitate sporită în spitale și în campusurile medicale

Mamata Banerjee, ministrul-şef al Bengalului de Vest, care include Kolkata, a sprijinit protestele din tot statul, cerând accelerarea anchetei şi pedepsirea vinovaţilor în cel mai dur mod posibil.

Un număr mare de clinici private şi centre de diagnosticare au rămas închise sâmbătă în Kolkata.

Furia faţă de eşecul legilor dure de a descuraja valul crescând de violenţă împotriva femeilor a alimentat protestele medicilor şi ale grupurilor de femei.

Greva anterioară, pe care medicii au început-o luni, a fost mai limitată şi a afectat doar spitalele guvernamentale şi operaţiile elective.

Zeci de mii de persoane au mărşăluit vineri prin diferite oraşe indiene pentru a protesta faţă de cazul medicului stagiar, cerând dreptate şi o mai bună securitate în campusurile medicale şi în spitale.

Continuarea, în Theepochtimes.ro

Citește și: Mircea Geoană a afirmat că nu va candida la președinție din partea niciunui partid politic

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Captură video)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related