Grindeanu, despre un lot al Autostrăzii Transilvania: „Este ca „Tânăr și neliniștit”, episodul 600 și ceva” | Bihoreanul

Data:

spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Oradea, că lucrările pe tronsonul de autostradă dintre Chiribiș și Biharia, pentru care contractul de execuție s-a semnat anul acesta cu asocierea firmelor Precon Transilvania, controlată de Beneamin Rus, patronul grupului Selina, și Citadina 98 din Galați, dar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat abia pentru anul viitor, vor începe atunci pentru că așa s-a agreat cu omul de afaceri orădean.

Oficialul a comentat situația aberantă la finalul conferinței de alegeri a PSD Bihor și la solicitarea BIHOREANULUI, care l-a întrebat dacă el consideră această situație una normală.

Citește și: „La început ești agent străin, apoi organizație indezirabilă, apoi susținător al grupărilor extremiste. Apoi pușcăriaș.” Interviu cu un disident rus

„Lotul Chiribiș-Biharia, cred că știți mai bine decât mine, este o istorie, un foileton, un Tânăr și neliniștit, episodul 600 și ceva. O iau din urmă, de pe vremea lui Orban (Ludovic Orban, fost premier liberal – n.r.), când guvernele de dreapta au venit aici și au semnat cu mândrie patriotică, înainte de alegerile parlamentare din 2020, acest lot care, ce să vezi, imediat după ce s-a semnat cu anumite promisiuni făcute, lucrurile nu s-au mai reglat”, a declarat Grindeanu, cu referire la solicitarea de majorare a valorii contractului, pe care a cerut-o asocierea câștigătoare atunci, compusă din alte firme ale grupului Selina, cerere care a fost respinsă de Ministerul Transporturilor.

Pentru că Beneamin Rus și oficialii de la București nu s-au mai înțeles, firmele au deschis un proces împotriva CNAIR. Licitația a fost anulată, reluată și apoi atribuită în mandatul lui Grindeanu, însă cu această anomalie ca lucrările propriu zise să înceapă la un an distanță.

Ministrul susține însă că vina nu este a lui, care „ca orice ministru de bună credință al Transporturilor, îmi doresc să se facă lucrări”, ci rezultatul negocierilor cu Beneamin Rus, care inclusiv săptămâna trecută ar fi avut o întâlnire cu Grindeanu, conform spuselor acestuia.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Cutremurul de pe burse, avertisment sau panică nejustificată? Ce prevăd analiștii

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...