Groapa „reparată” din Slănic a reapărut. Mai multe locuințe sunt în pericol | Aktual24

Data:

spot_img

Groapa „reparată” din Slănic a reapărut. Mai multe locuințe sunt în pericol. Printre clădirile afectate se numără și un bloc.

Conform imaginilor postate de localnicii din Slănic, groapa a revenit astăzi după ce a fost „reparată”. Fisurile s-au extins către bloc. Pompierii s-au prezentat la fața locului. Autoritățile au dat publicității, în luna mai, un raport preliminar în cazul surpării unei zone din centrul orașului Slănic.

Citește și: Prețul apei potabile – între lupta din campania electorală, subvenționarea mascată și manipularea politică

„Ca urmare a solicitării Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, echipele Institutului Geologic al României (IGR) și Institutului Național de Cercetare pentru Fizica Pământului (INCDFP) s-au deplasat în data de 27.04.2024 în zona surpării de teren produse pe data de 25.04.2024 pe strada 23 August, Oraș Slănic, Județ Prahova.

Autoritățile bănuiesc că este efectul acțiunii apei

Cercetările geofizice integrate (electrometrie și analiza mișcărilor pe verticală din datele satelitare disponibile) au pus în evidență o tendință generală de tasare, la nivelul a 3-4 mm anual.

După efectuarea primului set de investigații echipa IGR s-a deplasat în zona afectată pentru a identifica modificările intervenite ca urmare a surpării accelerate.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

După evaluarea situației și prelevarea, respectiv analiza unor probe de apă din zona afectată, dar și din sursele de apă adiacente s-a constatat o creștere a debitului de apă care a accentuat surparea (posibil ca urmare a avansării degradării rețelei conductelor din zonă).

Prăbușirea unei porțiuni din strada 23 August din localitatea Slănic, județul Prahova este probabil efectul acțiunii apei care circula prin subsol pe dedesubtul stratului de asfalt și spală agregatul care îl susține”, se arata in raport.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktaul24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related