marți, 24 mai 2022
AcasăNewsletterGruparea Bozian: o afacere de familie cu suflete la preț negociabil

Gruparea Bozian: o afacere de familie cu suflete la preț negociabil

Pentru ca o structură infracțională să funcționeze e nevoie, în primul rând, de încredere între membrii grupului. Așa că cele mai multe grupări infracționale, specializate în trafic de persoane, sunt formate din membrii aceleiași familii.

Rareori sunt racolate în rețea persoane din afară, pentru că loialitatea e o valoare rară printre devianți, așa că relația de sânge este considerată cam singura care garantează că, la o adică, cei implicați o să tacă și nu vor dezvălui întreaga ramificație a structurii.

Una dintre cele mai cunoscute rețele de trafic de persoane din Teleorman e localizată în zona Turnu Măgurele, iar tinerele racolate sunt folosite fie la petrecerile private ale unor oameni politici, fie pentru a practica prostituție stradală în afara țării, cu precădere în Spania și Germania.

Din anii 2001-2002, membrii grupării Bozian din Turnu Măgurele s-au specializat în traficul internațional de persoane în scopul exploatării sexuale, pe relația Spania. Totul a început cu niște călătorii ale nepoților și fiilor liderului grupării în Spania pentru recuperarea unor datorii. Acolo au remarcat că din exploatarea sexuală a femeilor se pot câștiga sume mari de bani. Așa că nu s-au gândit mult și au trecut la fapte.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE