Gruparea Savonea în acţiune: Secţia de judecători a CSM, reacţie dură după criticile privind îngroparea dosarului “10 august”

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, dominată de “gruparea Savonea”, a condamnat, miercuri, în termeni duri, aşa-zisele “derapaje de limbaj” ale USR PLUS şi ale unor politicieni care au criticat decizia Tribunalului Bucureşti de îngropare a dosarului “10 august”.

Judecătorii au insinuat că a fost depăşită “orice limită admisibilă a libertăţii de exprimare” şi au făcut apel la decenţă şi moderaţie în exprimarea discursului public.

“Afirmaţiile menţionate în cuprinsul acestor poziţii având potenţial de a insufla ideea că o soluţie care nu răspunde aşteptărilor unui partid politic atacă democraţia”, a precizat Secţia pentru Judecători.

De asemenea, Secţia pentru judecători a afirmat că mesaje precum cel al USR PLUS reprezintă un veritabil atac la adresa independenţei judecătorului şi, implicit, a puterii judecătoreşti în ansamblul său.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.