Guvernul alocă până la 10.000 de lei familiilor afectate de inundații

Data:

spot_img

Guvernul alocă până la 10.000 de lei familiilor afectate de inundații, a anunțat luni, Marcel Ciolacu, într-o ședință a Executivului. Totodată, elevii vor învăța temporar în patru clădiri modulare, care vor fi operaţionalizate „rapid” de către Ministerul Educaţiei şi autorităţile locale, informează Agerpres.

„Aşa cum le-am promis zilele trecute familiilor afectate de inundaţii din Galaţi, alocăm azi primele sume pentru a compensa o parte din pagubele suferite. Fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgenţă din partea Guvernului de maxim 10.000 de lei. În cazul acelor familii care şi-au pierdut pe cineva drag, aprobăm un ajutor suplimentar de 10.000 de lei. Suma totală a acestui prim ajutor este de 100 de milioane de lei. Este un gest obligatoriu de solidaritate faţă de românii încercaţi greu de soartă”, a transmis premierul.

Citește și: Milionarii plajelor refăcute de stat cu un miliard de euro

Cadrul legislativ adoptat luni va permite intervenţii similare în orice altă zonă, dacă va fi necesar, a menţionat premierul.

El a precizat că elevii vor putea învăţa, temporar, în patru clădiri modulare, care vor fi operaţionalizate „rapid” de către Ministerul Educaţiei şi autorităţile locale.

„Dorim ca toţi copiii din comunele afectate să poată merge în continuare la şcoală. Sunt localităţi unde şcolile au fost grav avariate. De aceea aprobăm eliberarea urgentă de la rezervele statului a patru clădiri modulare în care copiii pot învăţa temporar până când situaţia revine la normal. Autorităţile locale împreună cu Ministerul Educaţiei se ocupă şi vor operaţionaliza rapid aceste şcoli temporare”, a mai spus premierul, citat de Agerpres.

Citește și: Thierry Breton își dă demisia din Comisia Europeană și o acuză pe Ursula von der Leyen de practici politice îndoielnice | Euractiv

Pe agenda şedinţei de guvern de luni figurează două proiecte de hotărâre. Primul vizează acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice deosebite produse zilele acestea, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Al doilea proiect se referă la acumularea unor stocuri de urgenţă în rezerva de stat pentru continuarea activităţilor şcolare în localităţile afectate de fenomenele meteorologice extreme.

Citește și: Cutremur cu magnitudinea 5,2 în zona seismică Vrancea, județul Buzău

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi a ars complet în Vama Nădlac II

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi...

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...

Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024

Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile...

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...