Guvernul Cîțu, la un pas de demitere / Ultimele calcule, jocuri de culise și ce urmează dacă moțiunea de cenzură trece

Data:

Potrivit HotNews.ro, criza politică este pe cale să se acutizeze după ce Parlamentul va decide marți soarta Guvernului Cîțu. 234 de voturi sunt necesare pentru retragerea sprijinului politic premierului Florin Cîțu iar PSD, USR și AUR le dețin în acest moment. Ce urmează după înlăturarea Guvernului Cîțu, cum se poate guverna până la validarea unui nou Executiv și ce scenarii se află în lucru pentru următoarea perioadă.
Partidele care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură PSD (157), USR (80) și AUR (43) au împreună 280 de voturi, cu 46 de voturi mai mult decât necesarul pentru a înlătura Guvernul.

PSD a anunțat că mizează pe votul a 156 de parlamentari având un singur absent motivat, un deputat care este infectat cu COVID. De altfel, conducerea PSD a decis ca parlamentarii săi să voteze cu bilele la vedere moţiunea de cenzură. Totodată social-democrații au anunțat că nu vor face o propunere de premier după înlăturarea guvernului Cîțu.

De partea cealaltă, USR a decis în ședința Biroului Politic că va vota moțiunea de cenzură pentru căderea Guvernului Cîțu. De asemenea, USR cere un nume de premier credibil și este dispus să refacă guvernarea alături de PNL și UDMR.

„Toţi parlamentarii USR PLUS vor fi aici la moţiune şi vor vota moţiunea la vedere. Asta este decizia de astăzi. Mâine Florin Cîţu va pica, este ultima zi a dânsului la Palatul Victoria(…) Ideea este simplă şi constituţională: preşedintele cheamă toate partidele parlamentare la consultări. Dacă există o majoritate care să susţină o propunere de premier, mergem înainte”, a declarat liderul deputaților USR, Ionuț Moşteanu.

Articolul integral, pe HotNews.ro!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...