duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterGuvernul pregătește politizarea oficială a prefecturilor

Guvernul pregătește politizarea oficială a prefecturilor

Ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Attila Cseke, a prezentat miercuri în ședința de Guvern, în primă lectură, un proiect care prevede transformarea prefecților din înalți funcționari publici în demnitari.

„Această chestiune prevăzută în programul de guvernare va fi promovată din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării pentru că este necesară, pentru ca acele tertipuri care au avut loc de-a lungul timpului, prin care oameni care au venit din sfera politică au ajuns în diverse funcții publice vor trebui eliminate și va trebui să clarificăm acest lucru.

Drept urmare, noi propunem guvernului ca statulul prefectului și subprefectului să fie modificat și, față de situația actuală în care ei sunt înalți funcționari publici, dar știm de fapt de unde vin, să devină cu funcție de demnitate publică”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul susține că această modificare respectă Constituția, potrivit căreia prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, dar și HG 525, prin care s-a aprobat strategia de dezvoltare a funcției păublice.

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE