Guvernul Recean, învestit în funcție. Ce priorități are noul Executiv de la Chișinău

Data:

Membrii Cabinetului de miniștri condus de Dorin Recean au depus joi jurământul de învestire în funcție în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Președinția Republicii Moldova, informează Radio Chișinău.

Noul guvern are de administrat treburile țării într-o perioada dificilă, marcată de multiple crize, iar sarcina sa este să ofere siguranță cetățenilor și să pună țara pe un făgaș de dezvoltare în pofida acestor crize, a menționat în discursul său președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

”Așteptările oamenilor foarte mari. Rep. Moldova trebuie nu doar sa reziste dar si să se dezvolte. Sarcina noului guvern este să ofere siguranța si sa pună țara pe un făgaș de dezvoltare în  pofida crizelor. Aderarea la UE rămâne proiectul de țară, care va permite creșterea economică și ridicarea  nivelului de trai al oamenilor. Avem nevoie de pași hotărâți pentru a consolida securitatea tarii. Amenințările la tarii noastre sunt o realitate. Tentativele de destabilizare o realitate”, a spus Maia Sandu.

Potrivit Radio Chișinău, componența noului cabinet de miniștri nu s-a modificat prea mult, fiind schimbată conducerea a patru ministere. Lilia Dabija se va afla la conducerea ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar Victor Parlicov va fi în fruntea noului minister, cel al Energiei. Ministerul Finanțelor va fi condus de către Veronica Sirețeanu, iar cel al Justiției de către Veronica Mihailov-Moraru.

Citește și: Iulia Joja: Prin secretarizarea ajutorului dat Ucrainei, România se autoizolează și își pierde din relevanța geopolitică

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Președinția Republicii Moldova)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...