vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterHainele închise la culoare, purtate iarna, pun viețile pietonilor în pericol. Care...

Hainele închise la culoare, purtate iarna, pun viețile pietonilor în pericol. Care este explicația

Deși poate părea un avertisment ciudat, specialiștii în siguranță rutieră spun că pietonii devin ținte sigure pentru maşini când poartă haine închise la culoare. În special seara, şoferii nu mai au o vizibilitate mare, mai ales dacă ninge sau plouă și astfel apar accidentele, inclusiv pe trecerile de pietoni. 

Hainele de culoare închisă ne pot poate pune în pericol, susțin specialiștii. Recomandat este să purtăm ceva colorat, ca șoferii să ne poată vedea mai repede în trafic.

„Avem o mare problemă din acest punct de vedere, vizibilitate șoferilor este redusă oricum de condițiile meteo, de ploaie de lumină, soarele apune mult mai devreme toate aceste lucruri fac ca vestimentația noastră când e neagră, cenușie să fie mult mai greu vizibilă. Noi știm să ne ferim, copiii nu știu să facă acest lucru, responsabilitatea revine părinților. Părinții ar putea să îmbrace copiii în culori deschise să fie vizibili pentru șoferi”, explică Emil Gătej, specialist în siguranță rutieră.

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE