Hamas atacă masiv cu rachete la Tel Aviv şi Ierusalim

Data:

spot_img

Hamas atacă masiv cu rachete la Tel Aviv şi Ierusalim. Valul de rachete s-a abătut asupra celor mai mari orașe israeliene în timpul sesiunii Knessetului (Parlamentul israelian).

Sirenele care anunţă că se apropie rachete au sunat la Ierusalim şi Tel Aviv, după ce militanţii din Fâşia Gaza au lansat rachete asupra celor mai mari oraşe din Israel, în probabil cel mai mare atac aerian de la 7 octombrie, scrie Times of Israel.

S-au auzit mai multe explozii puternice, dar nu există informaţii deocamdată despre eventuali răniţi sau pagube.

Rachetele, înainte de discursul lui Netanyahu

Rachetele care au fost lansate în timpul sesiunii de deschidere a Knesset-ului i-au trimis pe legislatori şi pe alţi participanţi la şedinţă la adăpostul antiaerian şi au întârziat lucrările, menţionează Times of Israel.

Înainte ca Netanyahu să ia cuvântul în parlament, preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a transmis la rândul său un mesaj prin care a avertizat în privinţa divizării societăţii israeliene.

Citește și Alegeri în Polonia. Rezultate parțiale confirmă că opozița poate lua puterea de la PiS

„Mulţi dintre cetăţenii israelieni se confruntă cu o criză de încredere. Statul şi instituţiile sale trebuie să se alinieze la standardele stabilite de popor. Poporul cere responsabilitate, restabilirea încrederii şi reabilitarea comunităţilor afectate. Ei cer să fie auziţi; cer o mână de ajutor.

Chiar şi în mijlocul conflictului în curs de desfăşurare, cu soldaţii noştri căzuţi la datorie care nu au fost încă înmormântaţi, voci periculoase (încearcă) să semene seminţe de divizare şi ură. Adversarii noştri caută cu nerăbdare orice indiciu de divizare între noi”, a spus preşedintele Israelului.

IDF notifică rudele a 199 de persoane că cei dragi lor sunt ostatici în Gaza

Familiile a 199 de persoane au fost notificate până în prezent că cei dragi ai lor sunt reținuți în Fâșia Gaza, după ce au fost răpiți în timpul atacului terorist al Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie, a anunțat luni armata.

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că armata are unele informații despre locul unde se află ostaticii reținuți în Gaza.

„Facem eforturi curajoase pentru a încerca să înțelegem unde se află ostaticii din Gaza și avem astfel de informații”, a declarat Hagari ca răspuns la o întrebare în cadrul unei conferințe de presă.

„Nu vom efectua un atac care ar pune în pericol poporul nostru”, a adăugat el.

Israelieni și cetățeni străini – bebeluși, copii cu nevoi speciale, octogenari cu probleme cronice de sănătate – au fost târâți de teroriști în Gaza, fără să se știe în mare parte unde se află aceștia de când

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...