Hanul Roșu din Centrul Vechi al Capitalei va fi restaurat

Data:

spot_img

Hanul Roșu din Centrul Vechi al Capitalei va fi restaurat, a anunțat sâmbătă, Nicușor Dan, într-un mesaj postat pe Facebook.

„Vom consolida Hanul Roșu din Centrul Vechi al Capitalei, o clădire de referință pentru istoria orașului, după ce vechile administrații, ca în multe alte cazuri, au făcut lucrări de mântuială. Construcția veche de aproape 200 de ani, formată din subsol, parter, etaj și pod a suferit din cauza acțiunilor excepționale prin care a trecut de-a lungul timpului (incendiul din 1838, cutremurele din 1904, 1940, 1977 și 1990). În anul 2017, imobilul a fost renovat doar la exterior, iar învelitoarea construcției a fost schimbată, fără să se facă înainte o expertiză care să respecte codurile de proiectare seismică, așa cum prevede legea” a scris Primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Analiza tehnică realizată asupra „Hanului Roșu” a evidențiat multiple avarii și degradări, majoritatea fiind localizate în interiorul construcției. Astfel, se impune atât refacerea expertizei tehnice, cât și consolidarea și renovarea edificiului.

Clădirea, situată în Centrul Vechi al Capitalei, la intersecția străzilor Șelari, Smârdan și Franceză, a aparținut lui Zoe Golescu, soția logofătului Dinicu Golescu. În 1838 hanul a ars complet. Zoe Golescu a dat în arendă lui Dimitrie Bola parcela pe care fusese construită clădirea, iar acesta a fost cel care a reconstruit Hanul în stil neogotic.

Citește și: CCR a transmis oficial că a invalidat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Facebook / Nicușor Dan)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related