Haosul românesc: Ministerul Educației a lăsat olimpicii să dea Evaluarea pentru că i-a fost lene să anunțe din timp

Data:

  • Ordinul de înscriere direct la liceu a celor care au luat locul 1 la Olimpiadele Naționale a fost publicat abia vineri în Monitorul Oficial
  • Luni a fost zi liberă de Rusalii, iar marți prima probă
  • Părinții n-au reușit să depună celebrele dosare cu șină la Inspectorat și au avut marea dilemă: ducem sau nu copilul la examen?
  • Unii i-au dus, alții i-au lăsat acasă, dar rămâne întrebarea: de ce și-a bătut joc ministerul de niște copii, publicând un ordin în ultimele 24 de ore, când au avut un întreg an la dispoziție?

Pe 26 mai, prin Ordonanță de Urgență a Guvernului, a fost stabilit faptul că elevii de clasa a opta care în timpul ginmaziului au avut locul 1 la olimpiadele naționale sau locurile 1, 2 sau 3 la concursuri internaționale recunoscute de Ministerul Educației se pot înscrie la orice liceu din județul lor fără a se prezenta la Evaluarea Națională.
Discuțiile erau de anul trecut, dar nu apăruse nimic oficial. Apoi, a intrat în funcțiune lentoarea proverbială a funcționarului român: normele de aplicare au apărut în Monitorul Oficial abia vineri, 10 iunie, fără să se gândească nimeni că luni, 13 iunie, este zi liberă.
Drept urmare, la ISJ-urile din țară nu a avut cine să preia dosarele cu șină ale elevilor. Așa că pe 14 iunie, dimineață, când era programată prima probă a Evaluării Naționale, părinții nu au avut încotro și și-au dus copiii la examen.

Haosul din capul celor care conduc statul român

Nu m-am bazat deloc pe statul român și dimineață am fost cu fiica mea la prima probă a Evaluării Naționale, deși legea îi garanta înscrierea directă. Normele au fost date vineri, luni nu a avut cine să ne lămurească, nu am avut unde pune dosarul, așa că ne-am prezentat la pima probă”, spune Marius Banu.
Fiica sa, elevă la Colegiul Național Emil Racovință, a luat locul 1 la Olimpiada Națională de Educație Tehnologică. O ordonanță de Guvern din mai îi dădea dreptul săs e înscrie la orice liceu din județ, fără să participe la Evaluarea Națională. Dar normele de aplicare conținând lista concursurilor și a documentelor ce trebuie depuse au apărut în Monitorul Oficial de vineri, 10 iunie, fără ca cineva din Ministerul Educației să se gândeasscă la faptul că luni, 13 iunie, nu se lucrează, titrează REPORTERIS.

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...