Incendiile sălbatice se dezlănțuie în Europa și America de Nord, din cauza secetei și temperaturilor extrem de ridicate care alimentează flăcările.
Combinația de căldură extremă și secetă prelungită a condus, în multe regiuni, la cele mai grave incendii din aproape un deceniu. Oamenii de știință avertizează că temperatura globală în creștere din cauza emisiilor de gaze cu efect de seră crește riscul de incendiu pe toată planeta.
Grecia
Grecia s-a luptat cu unele dintre cele mai grave incendii din Europa pe fondul temperaturilor extreme. Incendiile s-au dezlănțuit în toată țara de aproape două săptămâni, lăsând zeci de persoane care au nevoie de tratament la spital.
Un incendiu puternic a izbucnit la nord de capitala grecească Atena, iar Evia, a doua insulă ca mărime a Greciei, a fost devastată de flăcări în weekend, iar mii de localnici și turiști au fost evacuați.
În cele 10 zile de incendii, până la data de 7 august, aproape 57.000 de hectare (140.000 de acri) au fost arse în Grecia, conform Sistemului european de informare împotriva incendiilor forestiere. Suprafața medie arsă în aceeași perioadă între 2008 și 2020 a fost de 1.700 de hectare.
Citește integral în G4Media.