Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti, Hilde Brandl, a atras atenţia, duminică, într-o declaraţie pentru Epoch Times, că reforma educaţiei se face “investind în elevi, nu în ziduri.”

“Ministerul Educaţiei nu a primit niciodată în ultimii 31 de ani 6% din PIB, atât cât s-au angajat toate partidele politice parlamentare să aloce în urmă cu mai bine de 10 ani. Educaţia nu a primit 6% nici în perioadele de creştere economică şi nici în perioadele de criză. De aceea, fiecare guvern din ultimii 31 de ani a rămas dator la capitolul Educaţie. În mod greşit însă, de fiecare dată când se vorbeşte despre reforma din Educaţie se vorbeşte despre şcolile cu toaletă în curte, despre sistemul de încălzire sau despre condiţiile din clasă. Acestea nu sunt chestiuni ce ţin de reforma actului de educaţie, sunt strict chestiuni ce ţin de modernitate şi de secolul în care trăim. Faptul că discutăm despre ele arată eşecul major al statului român de a gestiona domeniul Educaţiei, eşec pe care îl vedem şi în Sănătate, Infrastructură, Turism ş.a.”, a declarat Hilde Brandl.

Liderul liberal crede că adevărata reformă din Educaţie se face investind în tineri, în profesori şi în materiale didactice şi laboratoare.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.