Hillary Clinton anunță oficial că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă

Data:

spot_img

Hillary Clinton anunță că întregul ei sprijin merge către Vicepreședintele Kamala Harris în lupta pentru funcția de Președinte al Statelor Unite.

Hillary Clinton, fosta Prima Doamnă și candidat la alegerile prezidențiale din 2016 a explicat pentru New York Times motivele pentru care Kamala Harris este alegerea potrivită pentru viitorul Statelor Unite ale Americii.

Harris, alegerea corectă

Clinton subliniază că există doi candidați care se află într-o relație de antiteză în această rundă de alegeri. Trump reprezintă tipologia de candidat condamnat penal și egoist „căruia îi pasă doar de el însuși” și care propune un program electoral periculos (n.r. „Proiectul 2025”).

Citește și: Portret de candidat. Cine este Kamala Harris

Pe de altă parte, Kamala Harris este fostă procuroare generală a statului California unde a condus cu succes lupta împotriva crimelor de mediu, a traficului de droguri și a celor care ofereau credite cu condiții abuzive. Ca senator, aceasta a promovat reintroducerea dreptului la avort după o decizie controversată luată de Curtea Supremă a SUA.

Americanii vor trebui să aleagă între două opțiuni: „vechi resentimente versus soluții noi”, scrie Hillary Clinton în articolul pentru New York Times. Astfel, fosta Primă Doamnă consideră că alegerea potrivită pentru viitorul SUA este Kamala Harris.

Ce a făcut Harris ca Vicepreședinte

Aceasta spune că Joe Biden și Kamala Harris au reușit să facă din SUA un stat mai puternic, contribuind la adoptarea de legi pe subiecte importante în domeniul tehnologiei, sănătății, energiei și a securității naționale.

Citește și: Joe Biden se retrage din cursa electorală pentru președinția SUA

Trump are însă altă viziune. Dacă va deveni președinte și va implementa „Proiectul 2025,” Donald Trump va face din SUA un stat „mai slab, mai sărac și mai divizat”, spune Hillary Clinton

Lupta va fi grea

A fi candidat femeie în alegerile prezidențiale din SUA este o sarcină dificilă. Hillary Clinton povestește pentru New York Times că a trebuit să facă față unor atacuri total nepotrivite pentru simplul fapt că era femeie. Aceasta atrage atenția că Harris nu va fi ocolită de remarcile sexiste provenite dinspre mișcarea MAGA („Make America Great Again”).

Ba mai mult, Vicepreședintele SUA este primul candidat de culoare și cu origini sud-asiatice. Astfel, Harris poate fi ținta unor atacuri cu privire la originile ei. Însă, Clinton atrage atenția că aceste atacuri nu fac imposibilă alegerea Kamalei Harris în funcția de președinte.

Însă, Kamala Harris are și un avantaj în fața lui Trump, și anume creșterea implicării femeilor în procesul electoral ca urmare a deciziei controversate a Curții Supreme a SUA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Facebook/Hillary Clinton

spot_imgspot_img
Octavian Șerbănescu
Octavian Șerbănescu
Student în anul II la master la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, a fost implicat în numeroase activități de voluntariat și a redactat două cercetări pe teme istorice. Este pasionat de politică, în mod special de relații internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri,...