Homeschooling în România. De ce nu-l recunoaște statul și ce spun adepții acestui sistem de educație

Data:

Ministerul Educației i-a avertizat pe părinți că dacă își retrag copiii din învățământul clasic, nu îi vor mai putea reînscrie în sistem. Mesajul e considerat o formă de presiune sau chiar intimidare de către cei care au ales „homeschoolingul” ca formă de educație pentru copiii lor, scrie Romania.europalibera.org.

„Sistemul educațional de tip homeschooling nu este recunoscut în România”, a comunicat Ministerul Educației inspectoratelor școlare într-o notă internă.

Autoritățile centrale au solicitat inspectoratelor centralizarea cazurilor de retragere din învățământul de stat sau privat de către părinții care au optat pentru homeschooling.

În Suceava, Timiș sau Bihor, dar și în Cluj, după verificările solicitate de Minister, au fost constatate zeci de astfel de situații în ultimii doi ani.

Circulara a fost prelucrată de inspectorate și a ajuns, ulterior, în școli. În unele cazuri a devenit motiv de convocare a unor ședințe cu părinții.

Chiar dacă nu aduce o noutate – întrucât revenirea elevilor în școlile clasice printr-un simplu transfer nu era permisă nici până acum, fiind necesară evaluarea competențelor sau echivalarea diplomelor – semnalul dat de autorități a creat rumoare în rândul promotorilor sau practicanților homeschoolingului în România.

Citește și: Scriitorul Cătălin Mihuleac, trei întâlniri cu publicul la unul dintre marile festivaluri literare franceze

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...