Hotelul Minerva a fost cumpărat de Primăria Craiova | Reporter 24

Data:

spot_img

Hotelul Minerva a fost cumpărat de Primăria Craiova, anunță Lia Olguța Vasilescu. Monumentul istoric a fost construit în anul 1902, după planul arhitectului Toma Dobrescu.

Achiziţia Hotelului Minerva de către Primărie a fost aprobată în şedinţa Consiliului Municipal desfăşurată joi.

„Astăzi, în ședința de Consiliu Local, au fost aprobate mai multe proiecte foarte importante pentru municipiul nostru. Astfel, Primăria Craiova urmează să achiziționeze clădirea Hotelului Minerva, pe care o vom păstra ca obiectiv turistic după ce o vom reabilita. Pe lângă starea de degradare în care se află clădirea, un pericol mult mai mare îl reprezintă crama Minerva, care se află situată inclusiv sub strada C. S. Nicolaescu Plopșor și care se poate surpa oricând. De asemenea, a fost aprobată exproprierea terenurilor necesare pentru construirea unui Fan Zone cu săli de scrimă și box, terase și piațetă,  din centrul vechi al Craiovei, dar și a unui teren de pe strada Nanterre, folosit ca parcare de locuitorii din zonă. O altă achiziție aprobată astăzi este cea a bazei sportive CFR, unde intenționăm să dezvoltăm, împreună cu Federația Română de Fotbal, un teren  de fotbal pentru copii și tineri”, transmite Lia Olguţa Vasilescu.

Minerva rămâne o realizare de excepție în urbanistica craioveană, impresionând ca marime și exuberanță arhitecturală. O construcție monumental realizată în stil maur, cu o bogată decorație la exterior, cu o intrare care se remarcă prin monumentalitatea ei. Sala Maură are un luminator uriaș, având pe lateral oglinzi vieneze care scot în relief fastul și măreția concepută de architect.

Continuarea, în Reporter24.ro

Citește și: Extensii ale Moscovei în România. „Clubul de Gândire Gold” împinge propaganda și în teritoriu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporter 24)

spot_imgspot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care am acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care am văzut tot ce se putea vedea. Am bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentez ce înseamnă realizarea de emisiuni TV, la un post local şi pe site-ul reporter24.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...