duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterHunedoreanul care a devenit profesor la New York

Hunedoreanul care a devenit profesor la New York

Alex Doboli este profesor la Stony Brook University din New York, o universitate de stat clasificată în prima categorie de cercetare, parte dintre cele patru campusuri universitare principale ale sistemului State University of New York.

Alex Doboli s-a născut la Hunedoara într-o familie mixtă (mama româncă, tata maghiar), oraș unde a locuit împreună cu părinții până în anul 1984. A învățat primele opt clase la Școala Generală nr. 7 în Limba Germană din localitate, o școală în care multiculturalitatea se trăiește zi de zi încă din 1964, apoi a urmat cursurile Liceului de Matematică – Fizică, astăzi Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”.

A fost un elev foarte bun, atât în școala generală cât și în liceu, iar în anul 1990 a absolvit, ca șef de promoție, Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica din Timișoara, specializarea Programarea Calculatoarelor.

Când şi unde v-aţi început cariera didactică?

Alex Doboli: Am început munca în septembrie 1990 ca preparator universitar la catedra de calculatoare a Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din Timișoara. Am fost chiar în primul grup de preparatori și asistenți universitari pe care i-a angajat universitatea după Revoluție. Am fost angajat al acestei instituții timp de șapte ani, respectiv, până în toamna anului 1997. Am fost, pe rând, preparator universitar, asistent și șef de lucrări. În 1997 am plecat pentru studii de doctorat la Universitatea din Cincinnati, statul Ohio din SUA. În această universitate mi-am susținut teza de doctorat în luna august 2000.  

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE