Care va fi gata prima: Autostrada A8 sau centura Podu Iloaiei?

Data:

Actualizarea veştilor despre parcursul autostrăzilor A7 şi A8 va fi făcută la începutul fiecărei luni, a promis prefectul judeţului Iaşi într-o conferinţă de presă care a urmat unei întâlniri a proiectantului cu cei din administraţia locală, cu reprezentanţii asociaţiilor civice şi cu factori de decizie politici.

Consilierul ministrului Transporturilor a trecut în revistă A7, unde în câteva săptămâni ar urma să fie lansată licitaţia pentru contractul de execuţie pe segmentul Bacău-Paşcani. „La o diferenţă de câteva zile vine şi tronsonul Focşani-Bacău, care va fi scos la licitaţie vara aceasta”, a precizat Cătălin Urtoi.

Cât priveşte A8, a fost programată dezbaterea publică pe probleme de mediu pentru segmentul Tg. Mureş – Miercurea Nirajului: 1-3 august. Dacă nu vor fi probleme, va urma eliberarea acordului de mediu. „Va fi un moment istoric”, spune Urtoi. Pe celălalt capăt, Leghin-Tg. Neamţ-Moţca, dezbaterea publică se va ţine spre sfârşitul lunii august. Segmentul din mijloc, cel montan, are documentaţia (studiile în teren) realizată în proporţie de 50 la sută.

Pentru segmentul ieşean de autostradă A8 (Moţca-Ungheni), prima analiză multicriterială va fi înmânată luni consultanţilor Jaspers „şi sperăm să primim un aviz favorabil în aşa fel încât să ajungem şi la a doua analiză, unde se vor studia legăturile cu cele două investiţii mari – SRU şi Aeroportul”.

Cătălin Urtoi speră că în septembrie-octombrie „vom vedea utilajele pentru studiile geotehnice şi pe ultima porţiune, Leţcani-Ungheni”.

Citește continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related