duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterIAȘI Consilierul Bostan de la Comisia de Urbanism, asociat într-o firmă cu...

IAȘI Consilierul Bostan de la Comisia de Urbanism, asociat într-o firmă cu proprietarul unui bloc construit ilegal

* PNL duce mai departe, cu mândrie, moștenirea pesedistului Florin Boca, a cărui menire în Comisie era să-și aprobe singur proiectele, precum și pe ale prietenilor
* Ciprian Bostan face firmă de construcție prin intermediul soției, care e medic – acoperirea anului în Iași
* Asociatul e Dragoș Iosub, care se învârte într-un grup liberal apropiat de Relu Fenechiu
* Iosub are un bloc lipit de Pasajul Socola, construit pe baza unui PUZ de Hală Industrială! Asemenea tupeu nu s-a mai văzut
* Prefectura tocmai a cerut anularea autorizației, dar Ciprian Bostan se asociază tocmai cu acest samsar imobiliar  

Ca într-un teatru al absurdului. Patronul firmei care ridică un bloc deși are la bază un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru hală de producție e asociat într-un alt SRL cu soția unui consilier local, membru al Comisiei de Urbanism. Unic asociat și administrator al firmei 3I Teknik este Dragoș Iosub. Din februarie 2020, acesta apare ca asociat și în societatea CDO Conceptis unde o are parteneră pe Oana, soția lui Ciprian Bostan, consilier local PNL.

„Blocul și acea asociere sunt două subiecte total diferite”, a afirmat Iosub. Liberalul Bostan a fost și mai categoric: „Desființez firma”.

Autorizația blocului pe care-l ridică Iosub a fost atacată în contencios de prefect. „Descopăr aceste lucruri acum, odată cu dumneavoastră. Mă voi interesa”, a precizat Iosub.

Cine se mută într-un bloc la 10 metri de un pasaj rutier pe care se circulă zi și noapte?

De la un PUZ pentru hală s-a ajuns la bloc cu 23 de apartamente

De la mijlocul lunii iunie 2020, Dragoș Iosub este unic asociat și administrator al firmei 3I Teknik. La acel moment, Andrei Mihai Iacob, care deținea 25% din capitalul social și fusese și administrator de la înființare și până în februarie, a ieșit din firmă. Această companie derulează un controversat proiect imobiliar. La 10 metri de podul Bucium înspre cartierul Frumoasa, 3I Teknik ridică un bloc de locuințe cu un regim de înălțime P+2E.

Acum cinci ani, Consiliul Local a aprobat un PUZ lângă podul Bucium pentru construirea unei hale de producție și sediu de firmă. Beneficiară era societatea Omega Tub. Absolut inexplicabil, în toamna anului 2016, Primăria a eliberat, pe baza acelui PUZ, o autorizație de construire pentru un bloc de locuințe cu parter și două etaje, Un total de 23 de apartamente.

În 2018, Omega Tub a vândut terenul și autorizația aferentă către 3I Teknik. În 2019, noul proprietar a fost reautorizat de Primărie pentru edificarea acelui bloc și nu a halei de producție așa cum era prevăzut în PUZ-ul inițial.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE