IAȘI Dosarul Alexe-Baba: unde s-a călcat pe bec? Legătura cu chelneriţa de la Ape

Data:

Actorul Vlad Baba a fost angajat consilier al preşedintelui CJ Costel Alexe şi, în aceeaşi zi din noiembrie 2020, detaşat la conducerea Şolii de Arte. Această manevră i-a adus pe cei doi în vizorul procurorilor anticorupţie. Împreună cu ei a intrat la apă şi şeful de la Resurse Umane de la CJ, Radu Apetrei.

Ultimul dosar penal în care este protagonist, printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi are un „miez” despre care însă nimeni nu vrea să vorbească. În căutarea informaţiei care pare ascunsă în tot acest puzzle construit în jurul Şcolii Populare de Artă „Titel Popovici”, am încercat să punem cap la cap tot ce s-a întâmplat până acum, de la numirea prin detaşare a lui Vlad Baba la conducerea instituţiei.

După ce l-a adus în grupul de şase consilieri personali, câţi îi dă voie Codul administrativ să angajeze (de regulă cu salariul mediu brut), Costel Alexe l-a detaşat pe Vlad Baba chiar în aceeaşi zi, pe 11 noiembrie 2020, la conducerea Şcolii Populare de Arte. Asta, „în condiţiile în care ar fi avut cunoştinţă de faptul că numirea ultimului menţionat la conducerea şcolii nu îndeplinea condiţiile legale de ocupare a acestei funcţii de conducere”, se arată în comunicatul DNA publicat pe 18 februarie anul acesta.

Continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Stația de asfalt construită fără acord de mediu de Primăria Bistrița, desființată de Garda de Mediu

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud a efectuat...

S-au pus în vânzare biletele pentru festivalul Astra Film

Organizatorii festivalului Astra Film de la Sibiu au anunţat,...